top of page

Workshop του Climate Piraeus στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Updated: Sep 26, 2023

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εναρκτήρια εργαστήρια του Climate Piraeus στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά παρουσία του Αντιδημάρχου καθαριότητας & ανακύκλωσης κ. Πάνου Ρέππα.


Με σύνθημα «Ο Πειραιάς αναλαμβάνει δράση! Ενημερώσου για την κλιματική κρίση!» πραγματοποιήθηκαν τα 3 πρώτα εργαστήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 11ου Δ.Σ. Πειραιά. Τα εργαστήρια υλοποιούνται από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων COMMONSPACE, στο πλαίσιο του έργου «Πιλοτικός Μηχανισμός Ενημέρωσης, Πρόληψης, Διαχείρισης και ευαισθητοποίησης κλιματικών κινδύνων στο Αστικό περιβάλλον του Πειραιά – Climate Piraeus».


Στα εργαστήρια συμμετείχαν συνολικά 60 παιδιά και είχαν ως στόχο την ενημέρωση τους για την Κλιματική Αλλαγή (αιτίες, επιπτώσεις και τρόποι προσαρμογής) μέσα από την προβολή ενός βίντεο και από ένα πρωτότυπο παιχνίδι που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του έργου. Στο τέλος των εργαστηρίων διανεμήθηκαν σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές μικρά δωράκια από τον αντιδήμαρχο κ. Ρέππα.




bottom of page